Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

укриття

П'ятниця, 19 квітня 2024, 14:47

Низка ОТГ Львівщини не підготувала укриття для проведення НМТ

укриття

Громади мають облаштувати приміщення для проведення тестування в укриттях до 10 травня.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на сьогодні низка територіальних громад Львівщини не підготували приміщення в укриттях для національного мультипредметного тесту, який ще у березні цього року вирішили провести в укриттях, щоб не переривати тестування, яке триватиме 4,5 години.

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олега Паски, для того, аби провести НМТ в укриттях, необхідно, щоб приміщення були в належному стані, мали відповідне технічне, програмне забезпечення та доступ до швидкісного інтернету.

Забезпечити всі належні умови для проведення НМТ мають голови територіальних громад Львівщини, а перед самим тестуванням, не пізніше 10 травня, ці укриття перевірять на наявність необхідного обладнання та підключення до мережі.

"Ми дуже дякуємо тим громадам і тим головам громад, які розуміють становище дітей і чому так важливо створити комфортні умови. І звертаюся до тих окремих голів територіальних громад, які ще не повною мірою усвідомили цю відповідальність: перейміться тим, в яких умовах наші діти будуть складати мультитест. Я дуже сподіваюся, що через два тижні нам не доведеться оприлюднювати на сторінці департаменту перелік тих громад, які ще не захотіли забезпечити чи не змогли забезпечити належні умови" – наголосив Олег Паска.

Зазначимо, що для проведення НМТ використовуються лише ті укриття, які відповідають ряду вимог:

Нагадаємо, в Україні цьогоріч абітурієнти здаватимуть НМТ замість ЗНО.  Вступники складають тестування з 4-х предметів, три з яких є обов’язковими для всіх (українська мова, математика, історія України) та один – на вибір (українська література, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова, біологія, географія, фізика, хімія).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.