У Львові пропонують розширити територію лікарні Святого Луки й збудувати нові корпуси

середа, 15 травня 2024 р. о 14:18
У Львові пропонують розширити територію лікарні Святого Луки й збудувати нові корпуси
Лікарня Святого Луки

За територію під будівництво нових корпусів лікарні Святого Луки приватній будфірмі хочуть надати будівлі колишнього цеху поблизу Погулянки.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку опублікували на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 10 травня 2024 року.

Львівська міськрада оприлюднила проєкт ухвали про створення передумов для розширення та модернізації медичної інфраструктури міста Львова.

Згідно з документом, у міськраді, через збільшення кількості поранених та переселенців внаслідок військових дій, хочуть розширити територію відокремленого підрозділу "Лікарня Святого Луки" Львівського ТМО "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги", що знаходиться на вул. Навроцького, 25 (колишня 8-а лікарня Львова).

У ТМО №1 заявили, що на цій території вони планують збудувати нові корпуси, зокрема, хірургічний та діагностично-терапевтичний.

Для цього у мерії пропонують обміняти будівлі та споруди, які перебувають у приватній власності ТзОВ "Адірент" та розташовані на суміжних до території лікарні земельних ділянках площею 2,1769 га та площею 0,5711 га, на іншу нерухомість, що знаходиться у власності громади Львова.

Як йдеться у проєкті ухвали, для обміну у міськраді обрали будівлі та споруди на вул. Півколо, 14 (бічна вул. Зелена, поблизу парку "Погулянка") загальною площею 9402,8 м².

Наразі управління комунальної власності Львівські міськради має організувати проведення незалежної оцінки об’єктів на вул. Півколо, 14 та подальше рецензування звіту про оцінку такого майна, а також замовити рецензування звітів про оцінку майна на вул. Навроцького, 25, наданих ТзОВ "Адірент".

Як заявили вчора на засіданні комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської міської ради, у мерії наразі немає можливостей викупити у приватної фірми будівлі біля лікарні, тому вони вирішили провести обмін.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Адірент" зареєстроване у 2021 році, займається організацією будівництва будівель й має нерухомість на вул. Навроцького, 25 у Львові. Фірма належить львів'янам Ірині Левик та Павлу Дупеличу.

Левик є співвласницею львівської фірми ПП "Про Дж. Пі. Ес.", а Дупелич володіє будфірмами ТОВ "Сіті Інвест Буд Груп", "Будівельні резерви" та є головою наглядової ради АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Клейтон".

Нагадаємо, ТМО №1 офіційно зареєстрували у листопаді 2021 року. До нього входять: лікарня святого Пантелеймона (лікарня швидкої допомоги), лікарня святого Луки (8-ма міська лікарня), лікарня святого Миколая (міська дитяча лікарня) та лікарня святої Анни (міський пологовий будинок).

Також у Львові планують створити два нові підрозділи ТМО №1 – "Лікарня Святої Анни" та "Лікарня Покрови Пресвятої Богородиці".

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024