Більше половини готелів Львова виплачують своїм працівникам мінімальну зарплату

середа, 22 травня 2024 р. о 13:16

У міськраді підрахували розмір середньої зарплати, яку 26 найбільших готелів Львова виплачують своїм працівникам.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За інформацією департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, у 2023 році 101 готель, що розташований у Львові, сплатив 99,8 млн грн податків до бюджету міста. Зокрема, це:

- 42% – 41,9 млн грн – податок на нерухомість;

- 40% – 40,4 млн грн – ПДФО;

- 18% – 17,5 млн грн – туристичний збір.

Загалом ПДФО, який сплачують готелі, складає 55% загального фонду бюджету Львова.

За словами директорки департаменту економічного розвитку Інни Свистун, вони проаналізували 26 найбільших готелів й з’ясували, що середня заробітна плата на працівника становить від 5 342 грн до 32 591 грн.

Найбільші офіційні зарплати зафіксували у готелях Leopolis, Premier Hotel Dnister, Ibis, а найнижчі – у City Inn, Astoria та Emily Resort.

"Загалом ми порахували, якби готелі платили працівникам від 17 тисяч гривень зарплати, то до бюджету міста ми б отримали додатково 13 млн грн. А це орієнтовно 800 дронів, які могли б передати війську" – додала Інна Свистун.

У результаті міський голова Львова Андрій Садовий вирішив рекомендувати всім посольствам і міжнародним структурам, щоб вони при виборі готелю для проведення заходів, зустрічей чи поселення у Львові, в першу чергу керувалися сплатою податків.

Мітки: податки, готелі Львова, новини львова

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024