Верховна Рада хоче заборонити садову евакуацію автівок на штрафмайданчики

четвер, 23 травня 2024 р. о 12:25

Верховна Рада планує заборонити інспекторам з паркування евакуйовувати авто порушників на штрафмайданчики.

Про це повідомив народний депутат від Голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Вчора, 22 травня, Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкт № 9092-3, який вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо повноважень інспекторів з паркування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

"За" проголосували 234 народних депутати.

Зазначимо, законопроєкт передбачає збільшення штрафів за неправильне паркування, а також забороняє інспекторам з паркування заборонять до кінця воєнного стану евакуювати авто порушників на штрафмайданчики.

Крім цього, закон:

- розширює перелік підстав для інспекторів з паркування щодо притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 6 ст. 122 (Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю) та ч. 6 ст. 152-1 (Паркування транспортного засобу на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю);

- уточнює норми санкцій статей 122 "Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху" та 152-1 "Порушення правил паркування транспортних засобів та порушення правил обладнання майданчиків для платного паркування транспортних засобів".

Однак евакуація авто, які перешкоджають дорожньому руху, лишиться можливою й надалі, проте ці повноваження передадуть поліції.

З львівських нардепів законопроєкт підтримали: Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Тарас Батенко (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна).

Відсутні на пленарному засіданні: Орест Саламаха (Слуга народу), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Утримались: Олег Синютка (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Були присутні у залі, але не голосували: Святослав Юраш (Слуга народу), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Роман Лозинський (Голос), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра).

Додамо, впродовж січня-лютого цього року у Львові евакуювали 69 авто за паркування на зупинках громадського транспорту, а до адміністративної відповідальності притягнули 189 водіїв.

Також від початку року інспектори з паркування виписали 31 639 штрафи за порушення правил зупинки/стоянки авто на загальну суму 11,5 млн грн.

Мітки: паркування у Львові, паркування, Верховна Рада, евакуатор, авто, новини львова, нардепи із львівщини

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024