Проректора ЛНУ імені Івана Франка призначили суддею Конституційного Суду України

четвер, 23 травня 2024 р. о 12:58

Верховна Рада призначила Сергія Різника на посаду судді Конституційного Суду України.

Про це повідомив народний депутат від Голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 23 травня, Верховна Рада України призначила проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Львівського національного університету імені Івана Франка Сергія Різника на посаду судді Конституційного Суду України

"За" проголосували 276 народних депутатів.

Всього на вакансію судді КСУ претендували троє кандидатів – Олександр Водянніков, Юрій Барабаш та Сергій Різник. Останній переміг на рейтинговому голосуванні, отримавши 252 голоси. Вперше призначення відбувалося за нової процедурою – кандидатів на посаду обирала Дорадча рада.

Зазначимо, Сергій Різник є професором кафедри конституційного права Львівського національного університету імені Івана Франка та проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці університету.

Окрім наукової діяльності у ЛНУ імені Івана Франка він займався адвокатською практикою, з квітня 2019 року є заступником голови науково-консультативної ради Конституційного Суду України, а з грудня 2021 року – член Науково-консультативної ради при голові Верховної Ради України.

Мітки: Конституційний суд, Верховна Рада, суддя, новини львова

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024