Коригувальника ракетних ударів по Яворівському полігоні засудили до 15 років ув'язнення

четвер, 23 травня 2024 р. о 15:43

Галицький суд визнав Олександра Косторного винним у корегуванні ракетних ударів РФ по Яворівському полігону та засудив до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Галицький районний суд Львова визнав винним у державній зраді колишнього працівника КДБ Олександра Косторного, який скорегував російські ракетні удари по Яворівському полігону в березні 2022 року, де від обстрілів загинула 61 людина і ще понад 160 було поранено.

Його засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.

"Прокурори у суді довели, що з початку повномасштабного вторгнення 73-річний уродженець Львова – колишній працівник КДБ СРСР – співпрацював з агентами ФСБ РФ. Він збирав відомості про розташування військових об’єктів, зброї та об’єктів критичної інфраструктури в регіоні.

Засуджений через месенджер Telegram переслав карту-схему Яворівського військового полігону. На ній зображено розташування військових містечок Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Додатково зазначив, де знаходяться казарми та гуртожитки.

13 березня 2022 року окупанти здійснили обстріл цих обʼєктів, загалом випустивши понад 30 ракет. Тоді загинуло понад 60 людей, більше 160 було поранено" – зазначили у прокуратурі.

У відомстві також додали, що він передавав РФ й іншу інформацію з метою підривної діяльності проти України.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Нагадаємо, Косторного, який був керівником Російського товариства ім. О. Пушкіна, затримали у червні 2022 року. У січні цього року Галицький суд завершив підготовче засідання й розпочав слухати справу по суті.

Мітки: судова справа, новини львова, Яворівський полігон, Прокуратура Львівської області

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024