На площі Ярослава Осмомисла створять сквер у випадку перемоги Львівської міськради в суді

пʼятниця, 24 травня 2024 р. о 12:59

Сквер тут мають облаштувати після закінчення всіх судових спорів на користь Львівської міськради.

Сьогодні, 24 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про формування скверу на площі Князя Ярослава Осмомисла та на території, обмеженій вул. Лазневою, вул. Сянською та вул. Підмурною.

"З метою покращання умов озеленення центральної частини міста визначити, що територія пл. Князя Ярослава Осмомисла, а також територія, обмежена вул. Лазневою, вул. Сянською та вул. Підмурною, призначені для формування міського скверу" – йдеться у рішенні виконкому.

Згідно з документом, станом на сьогодні щодо цієї земельної ділянки, де міськрада планує облаштувати сквер, тривають судові процеси. Сквер тут планують створити після завершення розгляду справи у судових інстанціях та у разі задоволення позову Львівської міської ради.

Наразі виконком доручив департаменту архітектури та просторового розвитку підготувати дорожню карту формування міського скверу та підготувати концепцію зв’язку скверу із зеленими зонами вул. Підвальної та просп. Свободи.

Крім цього, управління транспорту Львівської міськради має розробити концепцію транспортного розвитку на пл. Князя Ярослава Осмомисла та на території, обмеженій вул. Лазневою, вул. Сянською та вул. Підмурною, з метою підвищення безпеки користування простором пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту.

Додамо, у 2020 році на площі Осмомисла, 3а, на місці старого кафе, компанія ТОВ "Перлина Львова" почала заливати бетонні стяжки та ставити каркас нової будівлі без жодних на те дозволів.

Зазначимо, Варіанти писали про перебудову "Перлини" у статті "Паралельні світи Назарія Брезіцького".

Також нещодавно простір між будинками на площі Осмомисла, 3 − Звенигородській, 4 дозволили забудувати 17-метровим готелем на 9 номерів.

Мітки: виконком ЛМР, новини львова, сквер, ринок Добробут

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024