Суд визнав самобудом будівлю на Володимира Великого у Львові

понеділок, 27 травня 2024 р. о 12:21

Західний апеляційний господарський суд дозволив Львівській міськраді знести будівлю на вул. Володимира Великого, 93а.

Про це йдеться у постанові Західного апеляційного господарського суду № 914/2444/23 від 14 травня 2024 року, опублікованому на сайті аналітичної системи YouControl.

Західний апеляційний господарський суд частково задовольнив апеляційну скаргу Львівської міської ради на рішення суду попередньої інстанції щодо знесення самовільно збудованого нежитлового приміщення загальною площею 92,8 кв.м на вул. Володимира Великого, 93а у Львові, яким володіє приватним підприємством "Юр-Груп".

Як йдеться у матеріалах справи, Львівська міськрада звернулась до Господарського суду Львівської області з позовом до ПП "Юр-Груп" про усунення перешкод у розпорядженні земельною ділянкою на вул. Володимира Великого, 93а у Львові шляхом знесення самобуду та припиненням права власності цієї фірми на це приміщення.

У грудні 2923 року Господарський суд повністю відхилив позов міськради, наголошуючи, що ПП "Юр-Груп" "не знав, і виходячи з обставин, які існували на момент укладення договору купівлі-продажу від 04.03.2014 року, не міг знати про факт скасування Львівським апеляційним господарським судом рішення Господарського суду Львівської області, яким було визнано право власності ПП "АТ-Інвест" на вказані приміщення".

На це рішення міськрада подала апеляційну скаргу.

Західний апеляційний господарський суд вирішив позов здовольнити частково – скасувати попереднє рішення Господарського суду Львівщини й дозволити знести будівлю, проте право власності на нього залишити за приватною фірмою.

"Зобов'язати ПП "Юр-Груп" усунути перешкоди у розпорядженні Львівською міською радою земельною ділянкою, яка знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Володимира Великого 93А шляхом знесення самовільно збудованого нежитлового приміщення, площею 92.8 кв.м за адресою м. Львів, вул. Володимира Великого, 93А.

В частині відмови у задоволенні позовної вимоги про припинення права власності ПП "Юр-Груп" на приміщення площею 92, 8 кв.м за адресою м. Львів, вул. Володимира Великого, 93А рішення Господарського суду Львівської області від 12.12.2023 залишити без змін" – вказано у постанові суду.

Рішення ще може бути оскаржене в касаційному порядку до Верховного Суду.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Юр-Груп" зареєстроване з 2005 року у Львові, займається купівлею та продажем власного нерухомого майна. Фірма належить львів'янці Віталіні Козик, яка також ще володіє двома львівськими фірмами – ТОВ "ЛВ-Інвест" (роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробам) та ПП "Галінвесткласс" (роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах).

Додамо, також суд визнав незаконним договір про будівництво ЖК "Львівська Мрія" на місці колишнього військового містечка на вул. Княгині Ольги.

Мітки: судова справа, новини львова, незаконна забудова, судові рішення, Західний апеляційний господарський суд

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024