Ексдепутат облради Креховецький увійшов у медіабізнес Починка

понеділок, 27 травня 2024 р. о 12:26

Ексдепутат Львівської облради Володимир Креховецький став власником 30% частки ТзОВ "Інтерпрес", яка раніше належала колишньому директорові цього товариства Роману Чмілю.

Директором товариства став Орест Федишин замість Романа Чміля.

Ці зміни відображені в аналітичній системі Youcontrol.

ТзОВ "Експрес медіа груп" надалі володіє часткою 70% ТзОВ "Інтерпрес", а Ігор Починок є учасником товариства з не прямим вирішальним впливом.

Нагадаємо, ТзОВ "Інтерпрес" станом на кінець 2021 рік було власником найбільшої мережі МАФів у Львові в кількості 77 кіосків. В кіосках "Інтерпрес" продається друкована преса, сигарети та інші супутні товари.

"Ця мережа відома активними публічними скандалами з депутатами Львівської міської ради у 2013 році. Точніше з однією фракцією у міській раді – ВО Свобода. Тоді "свободівці" намагались вилучити понад два десятки кіосків "Інтерпресу", стверджуючи, що вони незаконно продають тютюнові вироби.

Натомість Ігор Починок звинуватив депутатів у наступі на свободу слова та у тому, що вони ведуть проти нього війну. Під час розгляду цього питання на сесії Ратушу пікетували працівники кіосків чи то пак продавці преси. Кількість кіосків для видавця газети не зменшили" – писали "Наші гроші. Львів".

Учасниками ТзОВ "Експрес медіа груп" є Ігор Починок та Микола Коман, кінцевим бенефіціаром Ігор Починок. Ігор Починок та Ігор Коман є також учасниками ТОВ "Редакційні системи". Кінцевим бенефіціаром цього товариства є Ігор Починок.

ТОВ "Редакційні системи" станом на квітень 2024 року отримало 51 ліцензію Наради з питань телебачення і радіомовлення на друковані медіа. Згідно з реєстром, ТОВ "Редакційні системи" у восьми областях України є видавцем газети "Експрес", а також п’яти періодичних видань: "Історія Плюс", "Моя Сповідь. Газета Віруючої людини", "Порадник господаря", "Рецепти господині. Секрети смачної кухні" та "Добрий лікар".

Газета "Експрес" видається з 1992 року й позиціонує себе як лідер газетного ринку Правобережної України. Станом на 2023 рік загальний наклад газети склав 155 000. Ігор Починок був редактором газети в 1992-2017 рр. У 2006 році Ігор Починок згадувався в журналістському розслідуванні щодо виділення в оренду 1, 27 га в урочищі "Вишенька" села Шоломинь Звенигородської сільради Пустомитівського району Львівської під створення "Центру рекреації для журналістів".

До медіагрупи Ігоря Починка також входить ТОВ "Експрес медіа принт", "Експрес медіа сХаб" та ще близько 10 компаній.

Володимир Креховецький є директором та кінцевим бенефіціаром ТОВ "Індустрія ЛВ", яке спеціалізується на металообробці та ремонті будівельної техніки, виробництві та монтажу бар’єрного огородження автомобільних шляхів. Він також є власником нерухомості в історичній частині Львова. У 2006-2010 рр. був депутатом Львівської облради від УНП.

Мітки: Починок, новини львова, Інтерпрес

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024