Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

pravda.lutsk.ua

Понеділок, 1 липня 2013, 10:24

У Польщі відкриють пам'ятник жертвам Волинської трагедії

11 липня президент Польщі Коморовський відкриє пам'ятник присвячений польським жертвам Волинської трагедії.

Урочистість відбудеться у Варшаві, в 70-ту річницю трагічних подій на Волині та в Східній Галичині.

Як пояснює секретар Ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва Анджей Кунерт – пам’ятник стоятиме у Варшаві на Волинській площі.

– Три елементи пам’ятника – це семиметровий хрест, у підніжжя хреста знаходитиметься саркофаг, до якого складатимемо капсули з назвами місцевостей, у яких відбулися колективні вбивства, з землею з цих місць, а на вісімнадцяти таблицях знаходитимуться назви більше двох тисяч місцевостей, у яких скоєно такі колективні вбивства, – сказав Кунерт.

Професор підкреслив, що урочистість відкриття пам’ятника – це прояв поваги і пам’яті про жертви волинських подій.

– Ми відкриваємо цей пам’ятник точно у 70-ті роковини цього найкривавішого дня масового злочину, етнічних чисток з ознаками геноциду, – і це належна шана, знак поваги для приблизно ста тисяч жертв цього злочину, який віддає влада Річпосполитої, – наголосив Анджей Кунерт.

Нагадаємо, 20 червня Сенат Польщі ухвалив резолюцію з приводу 70-річчя волинської трагедії, в якій трагічні події 1943-го названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.