Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

www.novostimira.com.ua

Середа, 16 травня 2012, 16:28

Близько 800 тис. вкладників Ощадбанку СРСР вже актуалізували свої дані

Майже 800 тис. вкладників Ощадбанку СРСР вже актуалізували свої дані. Про це повідомила начальник управління Ощадбанку України з обслуговування компенсаційних виплат із заощаджень Любов Романенко.

На сьогодні близько 2,5 млн. вкладників Ощадбанку СРСР додзвонилися в колл-центр Ощадбанку, з них близько 1 млн. 800 тис. людей отримали інформацію про дату і час приходу до закладів Ощадбанку з метою актуалізації своїх даних.

Ощадбанк задоволений такими результатами.

«Виплати ми робитимемо до 25 грудня 2012 року. До цієї дати вже всіх вкладників необхідно актуалізувати», - наголосила Л. Романенко.

Однією із основних умов для виплати компенсацій цього року є наявність рахунку вкладника в «Реєстрі вкладників заощаджень громадян». Тому ті громадяни, які не значаться в цьому реєстрі, можуть зареєструватися в ньому, починаючи з вересня 2012 року, і отримати компенсацію під час наступного етапу проведення виплат, - нагадала вона.

Крім того, Л. Романенко повідомила, що громадяни, які мають кілька ощадних рахунків із вкладами менше за 1 тис. грн., можуть об'єднати ці рахунки і отримати за них 1 тис. грн.

«Виплачують не від кількості рахунків, а від суми - в межах залишку вкладу, але не більше ніж тисячу гривень. Незалежно від того, на якій кількості рахунків лежить ця тисяча», - прокоментувала вона.

Родичі громадян, які перебувають в місцях позбавлення волі, але є вкладниками Ощадбанку СРСР і зареєстровані у реєстрі, можуть отримати компенсацію за дорученням, завіреним печаткою виправного закладу.

«Вона (довіреність) засвідчується, ставиться на ній відповідна печатка, і це є документ, який прирівнюється до нотаріального. Оскільки іншого шляху немає у людей, які позбавлені волі», - зазначила Л. Романенко.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.