Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

kirovograd.comments.ua

П'ятниця, 12 липня 2013, 09:27

Львівські нардепи підтримають столичних юристів щодо визнання газових угод 2009 року нелегітимними

З такою ініціативою, вчора, 11 липня, виступили на прес-конференції, юрист Станіслав Батрин, голова Українського юридичного товариства Олег Березюк та нардеп Олег Канівець, які позиваються із Кабміном щодо визнання недійсними контрактів на поставку газу від 19 січня 2009 року між ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

«Мета нашого візиту до міста Лева є привернути ширшу увагу західних територій нашої країни до проблеми енергетичної бепеки Україні, які несуть загрозу нашій державі, та окреслити шляхи розвязання цієї проблеми з юридичної точки зору, аби змусити уряд активно працювати у плані внесення змін у ці контракти», - заявив Канівець.

З його словами, значна роль у цій ініціативі надається саме Галичині, яка може надати новий поштовх в цій справі. Водночас позивачі сподіваються на підтримку депутатського корпусу Львова.

За повідомленням ініціатора позову С. Батрина вони не підтримують жодну політичну силу, однак сподіваються на допомогу депутатів заради нових можливостей для розгляду справи кабальних газових угод, адже досі не могли впливати на уряд політичним методами.

У цьому випадку йдеться про формування депутатського запиту для публічного розголошення 39 доповнень до газових угод 2009 року, які в результаті виявилися недоступними для третіх осіб та набули значення міжнородного договору.

Юристи називають таке рішення нелегітивним, та стверджують, що сьогодні є всі передумови, аби українська сторона виграла судовий процес у «Газпрому» в арбітражному суді у Стокгольмі.

«Усі серйозні правники вважають, угоди, які було укладено «під дулом пістолета», за збігом тяжких обставин на вкрай невигідних умовах цілком можливо розірвати, довівши це у Стокгольмі. Була б тільки воля української держави»», - зазначив Батрин.

Нагадаємо, Станіслав Батрин нещодавно подав позов до Вищого адміністративного суду стосовно колишнього президента України Віктора Ющенка за втручання в хід газових переговорів у 2008 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.