Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

news.if.ua

Вівторок, 6 серпня 2013, 16:41

У Бориславі протестували проти незадовільного водопостачання

Сьогодні, 6 серпня, у Бориславі пройшла акція протесту проти незадовільного водопостачання у місті.

Про це написав у Facebook Анатолій Власюк.

Близько 8 години ранку група небайдужих бориславців із вулиці Трускавецької та прилеглих до неї (біля 80 осіб) вирушила до стін мерії, щоб нагадати міському голові та всій владі про головну передвиборчу обіцянку – цілоденне водопостачання. Один з учасників акції повідомив кореспондента «Трускавецького вісника», що в мікрорайоні вулиці Трускавецької вже біля трьох тижнів – небачені перебої з водопостачанням. Вода з кранів не тече, її лише підвозять цистернами, але не всі знають, коли ті цистерни приїдуть, та й люди на роботі і не завжди можуть набрати дорогоцінної води.

Протестувальники одночасно перекрили на десять хвилин вулиці Трускавецьку та Шевченка. Люди підійшли до центрального входу, їм назустріч вийшов міський голова, щоб розрядити ситуацію. Він запросив людей до сесійної зали. І хоча на адресу мера лунало багато звинувачень, образ, а навіть матюків, та Володимир Фірман тримався мужньо і намагався людям пояснити ситуацію. Але розповіді про те, що робиться, інформація про кошти, труби, причини відсутності води, локальні водозабори та інші фрази заглушувало одне загальне запитання громадян: «Коли буде вода?!».

Окремі з протестувальників висловили незадоволення словами та діями першого заступника мера Романа Дурбака, вважаючи, що чиновник не справляється з обов’язками. Втім, не так все легко у справі водопостачання, як може здатися на перший погляд. У телефонному режимі Роман Дурбак запевнив автора цих рядків, що за час перебування на посаді першого заступника міського голови Борислава ним зроблено дуже багато. Але люди бачать одне – відсутність води, а позитиву вперто не помічають. На жаль.

Міський голова Борислава Володимир Фірман побував сьогодні і на вулиці Трускавецькій та поспілкувався з обуреними мешканцями. Він їх запевнив, що влада міста зробить все, що від неї залежить. Отже, люди чекають виконання обіцянок міської влади, що вже сьогодні ввечері вода поступить до терплячих від спеки та спраги бориславців. Якщо протягом тижня ситуація не стабілізується, то у суботу, 10 серпня, Борислав сколихне потужна акція протесту – цього разу без партійних стягів чи кольорів. Люди готові рознести адмінбудинок, бо не готові і далі терпіти таке приниження – жити без води. «Трускавецький вісник» інформуватиме, як розвиватимуться події у Бориславі далі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.