Правоохоронці перевірять держпідприємство "Аргентум"

П'ятниця, 13 вересня 2013, 10:47

Державне підприємство «Аргентум», яке декларує такий вид діяльності як збирання та утилізація відходів електроніки, працює без паспортів відходів та дозволів на розміщення відходів та ліміти на утворення і їх розміщення.

Про це інформує Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА. 

З метою отримання інформації про дотримання ДП «Аргентум» вимог природоохоронного законодавства Департамент звернувся із відповідним запитом у Державну екологічну інспекцію у Львівській області. З отриманої відповіді стало відомо, що ДП «Аргентум» двічі не допустив до перевірки (планової і позапланової) екоінспекторів.

Одночасно, у Переліку ліцензійних справ щодо провадження господарської діяльності із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами: збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізація, видалення, знешкодження, захоронення, розміщеному на інтернет-сторінці Мінприроди, станом на 04.09.2013 р. ДП «Аргентум» - відсутнє.

Зважаючи на вищевказані факти, Департамент ставить під сумнів правову діяльність ДП «Аргентум» у сфері утилізації відходів електроніки.
Відповідні документи (матеріали) передані в правоохоронні органи для відповідного реагування згідно законодавства.

Мітки: екологія, Львівська ОДА