Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

П'ятниця, 24 березня 2023, 15:33

На Львівщині змінили документи для перевізників гуманітарної допомоги

пункт пропуску

З квітня для водіїв, які перевозять гуманітарну допомогу, дозвіл на виїзд з країни видаватимуть лише при наявності е-підпису.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

З 1 квітня цього року у Львівській ОВА вирішили запровадити застосування електронного цифрового підпису під час подання звернень щодо перетину кордону для водіїв, які перевозять гуманітарні вантажі через державний кордон України.

Водночас для організацій, які не мають такого підпису, застосовуватимуть перехідний період, який триватиме до кінця цього місяця. Під час нього діятимуть попередні умови подання документів. Після закінчення перехідного періоду використання електронного цифрового підпису стане обов'язковою умовою для подачі документів на перетин кордону.

Щоб отримати електронний цифровий підпис юридичної особи потрібно звернутися в банк та попросити надати ключ, як для юридичної особи. В кожному банку є своя процедура надання такого ключа. Зазвичай необхідно до 48 год на отримання ключа.

Якщо ваш банк не видає такі ключі, то ви можна звернутись в державну податкову службу України, або до будь-якого іншого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Перелік надавачів електронних довірчих послуг – тут, а форму документів та інформацію щодо критеріїв розгляду можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, з січня на Львівщині змінили вимоги до звернень у систему Шлях для виїзду за кордон. Крім цього, в області для виїзду за кордон підприємцям потрібно займатися також й волонтерською діяльністю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.