Міністру АПК на Львівщині показали зразкове село

Вівторок, 22 травня 2012, 17:24

Сьогодні, 22 травня, на Львівщині з робочою поїздкою перебуває міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. За день йому показали найбільший продовольчий ринок області, зразкове село, та ознайомили з технологією вирощування ягід.

Під час ознайомлення з інфраструктурою села Добросин Жовківського району Микола Присяжнюк назвав його зразковим.

«Ми не хочемо щоб українське село перейшло межу і стало резервацією для доживання. Для нас навпаки є пріоритетом те, що стільки людей живе в сільській місцевості. З тих сіл, які я бачив за останній рік, це село є зразковим», - зазначив Микола Присяжнюк.

Також міністр додав, що сьогодні потрібно розвивати сімейну та кооперативну форму господарства, і Львівщина є для цього ідеальним регіоном.

«Історично Львивщина є тим регіоном в якому форма ведення сільського господарства побудована на сімейному і кооперативному принципі. Я переконаний що тваринництво тут має бути побудоване саме за цією формою. Від допомоги, яку уряд передбачив для підтримки одноосібників в галузі тваринництва, Львівська область повинна отримати позитив і ще швидше розвивати галузь сільського господарства», - додав міністр аграрної політики та продовольства України.

Також в Дублянах відбулась нарада з питань особливості розвитку аграрного сектору та стратегії розвитку українського села за участі міністра.

Зазначимо, що під час робочої поїздки міністра супроводжував Голова Львівської обласної адміністрації Михайло Костюк.

Мітки: леонов едуард, микола Присяжнюк