Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

misto-rava.at.ua

П'ятниця, 27 вересня 2013, 11:25

Рава-Руська міськрада знову залишається без секретаря

Вчора, 26 вересня на сесії Рава-Руської міської ради депутати вже втретє не змогли обрати секретаря міської ради.

Про це інформує кореспондент Варіантів.

Внаслідок відкритого протистояння між чинним головою ради Іриною Верещук та лідером фракції «Свобода» Миколою Зіньком, депутати не змогли визначити прийнятного кандидата на цей пост.

Приц цьому були повністю припинені повноваження попереднього секретаря Ради «свободівця» Любомира Кашуби, якого раніше піймали на хабарі.

- Так як ВО «Свобода» у Рава-Руській міській раді є найчисленнішою політичною силою, їхній голова на останніх місцевих виборах балотувався на посаду мера міста, тому думаю, цілком справедливо було висунути кандидатуру Микола Зінька на посаду нового секретаря ради, - зазначила Ірина Верещук.

Микола Зінько, щоправда, принципово відмовляється подавати свою або ж кандидатуру депутатів з його фракції.

«Ми підтримаємо будь-яку кандидатуру, тільки не з членів нашої фракції» – наголосив він.

Після засідання депутати міської ради та міський голова, не дійшовши консенсусу, вирішили провести ще одне засідання сесії у понеділок, 30 вересня.

Нагадаємо, 4 липня цього року колишнього секретаря Рава-Руської міської ради «свободівця» Любомира Кашубу було затримано за підозрою у взятті хабара. З того часу орган місцевого самоврядування залишається без секретаря: спочатку депутати від ВО «Свобода» у повному складі не з’явилися на позачергову сесію, а згодом не проголосували за відсторонення Кашуби із займаної посади на постійній основі та за обрання нового секретаря міської ради.

Раніше мер Рави-Руської Ірина Верещук зазначала, що через конфліктну ситуацію може піти на перевибори міськради.

До слова, конфлікт міськраді співпав з розгулом криміналітету у місті, коли було спалено декілька машин і зруйновано пам'ятник УПА.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.