Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

консерви

pro-domodedovo.ru

П'ятниця, 13 грудня 2013, 14:53

На Львівщині викрили велику партію протермінованих консерв

консерви

У Львівській області викрили та припинили спробу введення на споживчий ринок понад мільйона банок протермінованих консерв.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. 

Зазначені небезпечні м’ясні вироби із запасів Держрезерву України, термін зберігання яких закінчився у 2011 році, намагалися реалізувати представники двох державних підприємств.

Останні, замість виконати припис Головного державного інспектора ветеринарної медицини Жидачівського району про утилізацію протермінованої продукції, підробили відповідні документи про її знищення, щоб у подальшому ввести консерви «М'ясо тушковане. Свинина» на споживчий ринок.

Окрім того, вказані особи вчинили замах на розтрату бюджетних коштів, розпорядником яких є Держрезерв України, та які призначалися на оплату так званої “утилізації”. При цьому, з метою реалізації даного злочинного умислу та приховування своєї злочинної діяльності, неодноразово завідомо підробляли документи, які й використовували.

Однак, вказаний злочин попередили правоохоронці. За процесуального керівництва прокуратури Львівської області слідчими органів внутрішніх справ за вказаним фактом проводилось досудове розслідування. У межах кримінального провадження дії посадових осіб кваліфіковано за ст.190, ст. 191, ст.227, ст. 366 та ст. 358 КК України.

Наразі кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду. Підтримання державного обвинувачення забезпечуватиме прокуратура Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.