Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

канівець

dt.ua

П'ятниця, 20 грудня 2013, 11:42

Канівець пояснив чому він не голосував за закон про звільнення євромайданівців

канівець

Позафракційний народний депутат Олег Канівець пояснив, що голосував "проти" законопроекту про амністування учасників Євромайдану через незгоду з деякими його положеннями.

Про це нардеп написав у своєму Facebook.

За словами Канівця, щодо ключової тези законопроекту – "Звільнити від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту та масових заходів" – можливе двояке трактування. Адже під "учасниками масових акцій" можна розуміти і спецпризначенців "Беркут", які розганяли Євромайдан.

Канівець зазначив, що він разом з нардепом Анатолієм Гриценком домагалися включити в законопроект слова "крім службовців та правоохоронців, які були задіяні в заходах з охорони громадського порядку".

"Однак, на жаль, до нашої зауваги не дослухалися. Під один гребінь прощення чешуть і тих, кого били, і тих, хто бив", написав Канівець.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада проголосувала за звільнення євромайданівців від криміналу, проте нардеп Канівець голосував проти цього законопроекту. Водночас лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк запевнив, що  у цьому законопроекті міліція та спецпризначенці під амністію не підпадають.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.