Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

арена львів

zn.ua

Субота, 15 лютого 2014, 08:58

Сало хоче, щоб Садовий організував постійний доїзд громадського транспорту до арени «Львів»

арена львів

Голова Львівської ОДА Олег Сало вважає, що організація постійного доїзду громадського транспорту до арени «Львів» у Львові сприятиме популяризації стадіону та допоможе у вирішенні інших проблем останнього.

«Ми можемо запустити стадіон, ми можемо працювати, можемо допомогти. Водночас зацікавленим має бути у першу чергу місто, адже це територія міста. Потрібна конкретика. Нам треба думати як допомогти, а не думати як відговоритись», – наголосив Олег Сало 14 лютого на нараді з проблем функціонування стадіону.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради. 

Відсутність доїзду громадського транспорту безпосередньо до об’єкту – це одна із проблем стадіону «Арена Львів», - наголосив директор стадіону Роман Черхавий.

«Сьогодні є проблеми з фінансуванням. Електроспоживання стадіону відбувається за тимчасовими схемами, незавершені під’їзні дороги, автостоянки, роботи з благоустрою. З початку 2013 року з державного бюджету припинено фінансування на функціонування стадіону. У зв’язку із цим систематично припиняються електропостачання, газопостачання, водопостачання, існує заборгованість із зарплати. Штат має бути 97 осіб, а працює тільки 36», – повідомив натомість Олег Сало.

Роман Черхавий розповів, що ще не завершено другу чергу «Арени Львів». Для цього потрібно приблизно 300 мільйонів гривень. Існує проблема із енергопостачанням. До сьогодні заклад працює на тимчасовому кабелі, який прокладений ще в часи будівництва, незважаючи на те, що здані дві підстанції.

Наступна проблема, за його словами – це охорона. Через фінансові проблеми позавідомча охорона пішла. Зараз відповідна робота ведеться власними силами плюс один працівник міліції на зміну, якого надав начальник львівської міліції Сергій Зюбаненко.

Нагадаємо, у вересні 2013 року Федерація футболу України подала апеляцію на рішення ФІФА про дискваліфікацію стадіону "Львів Арена" до 2018 року, а також на рішення провести без глядачів матч Україна-Польща в Харкові.

У серпні 2013 року Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з ДП “Арена Львів” на користь ПАТ по газопостачанню та газифікації “Львівгаз” 613,2 тис. грн основного боргу, 9,8 тис. грн пені, 1,5 тис. грн 3 % річних та 12,5 тис. грн судового збору. 

«Арена Львів» вміщає 34 915 глядачів. На стадіоні провели 3 матчі Євро 2012, а після цього планувалося регулярно організовувати концерти.

Львівський стадіон став третім найдорожчим стадіоном в історії України (після НСК «Олімпійський» та «Донбас-Арени»; кошторис львівської арени становить 2 945 млн. грн.)

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.