Очільник МЗС Німеччини закликає до мирного вирішення конфлікту в Україні

Вівторок, 18 лютого 2014, 17:02

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штанмайєр у телефонній розмові зі своїм українським колегою Леонідом Кожарою закликав політичні партії України до мирного вирішення конфлікту.  

Повідомлення про це сьогодні, 18 лютого,  з'явилось на акаунті Штанмайєра у Facebook.

"Сьогодні я мав телефонну розмову з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою. Я терміново закликав конфліктуючі партії в Україні продовжити діяльність останніх днів та шукати політичне рішення шляхом переговорів. З впевненістю можна сказати, що повернення до насильства в Києві не є шляхом до того, аби прийти до примирення та хорошого майбутнього країни", - йдеться у повідомленні Штанмайєра на Facebook.

У повідомленні також наголошується на тому, що Німеччина "продовжує свої зусилля для вирішення конфлікту".

На думку Штанмайєра, звільнення ув'язнених в обмін на звільнення адміністративних будівель в Україні стало хорошим прикладом для ОБСЄ.

Відтак, наголошує політик, пошук політичного рішення треба продовжувати.

Зазначимо, що сьогодні в.о. міністра внутрішніх справ України Леонід Кожара заявив, що "радикальні сили", а не мирні протестувальники, ініціювали новий спалах насильства.

Нагадаємо, СБУ та МВС дало протестувальникам час до 18.00, аби припинити протистояння та повернутись до переговорів. До цього вони закликали лідерів опозиції.

Мітки: МЗС України, Німеччина