Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

конституційний суд

tsn.ua

П'ятниця, 21 березня 2014, 10:50

Конституційний суд визнав декларацію про незалежність Криму неконституційною

конституційний суд

Конституційний суд України визнав неконституційною  Постанову Верховної Ради Автономної Республіки Крим "Про проведення загальнокримського референдуму" від 6 березня 2014 року.

Відповідне рішення опубліковане на сайті Конституційного суду.

Таким чином, відповідна постанова втрачає чинність.

Також Конституційний суд ухвалив припинити діяльність Комісії Автономної Республіки Крим із проведення загальнокримського референдуму, територіальних та дільничних комісій, створених для проведення цього референдуму.

"Раді Міністрів Автономної Республіки Крим припинити фінансування заходів щодо проведення референдуму, забезпечити знищення бюлетенів, агітаційних матеріалів", йдеться в рішення суду.

Нагадаємо, 11 березня Верховна Рада Криму ухвалила Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. 16 березня у Криму відбувся референдум, організатори нарахували 96,77% голосів "за" приєднання до Росії. Референдум не визнала як центральна влада України, цивілізовані країни світу, проте визнала Росія, яка уже розпочала юридичний процес приєднання Криму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.