Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

перинатальний центр

gehealthcare.com

Середа, 9 квітня 2014, 09:36

Для реконструкції перинатального центру у Львові бракує 105 млн грн

перинатальний центр

Президента та уряд просять виділити 105 млн грн для фінансування завершення реконструкції обласного перинатального центру по вул. Дж. Вашингтона у Львові.

З відповідними листами до Адміністрації Президента та уряду звернулася голова ОДА Ірина Сех, передає прес-служба адміністрації.

У листах голова ОДА зокрема, зазначила, що у зв’язку із закриттям на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру збільшилось навантаження на інші заклади охорони здоров’я, що в свою чергу відобразилось на показниках роботи перинатальної служби області – перинатальна смертність зросла з 9,76 до 10,31на 1000 новонароджених, а материнська смертність зросла удвічі – з 6,6 до 13,54 на 100 тис. народжених живими дітей.

«Тривала зупинка роботи перинатального центру викликає соціальне занепокоєння громади Львівщини у зв’язку із неможливістю надання якісної медичної допомоги під час вагітності та пологів, призводить до зростання перинатальної та дитячої захворюваності, смертності. Водночас, необхідно констатувати факт втрати фахових навиків, кваліфікації персоналу, який тривалий час не задіяний в наданні медичної допомоги», – йдеться у зверненнях голови Львівської ОДА.

Нагадаємо, реконструкцію перинатального центру в ОДА планують завершити до кінця 2014 року.

Довідка:

Львівський перинатальний центр є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини у Львівській області.

Щорічно в ньому проліковувалося понад 8000 хворих, відбувалося 3500 – 4000 пологів і близько 4800 операцій.

З вересня 2013 року зупинено функціонування Львівського обласного клінічного перинатального центру для проведення реконструкції. Демонтовано все обладнання, 436 осіб залишилося без робочих місць та відправлено у вимушений простій з виплатою 2/3 посадового окладу.

Станом на 07 квітня 2014 року освоєно коштів в сумі 13 157,5 тис. грн., і роботи з реконструкції зупинені через відсутність фінансування на 2014 рік.

За даними Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України на 2014 рік відповідної бюджетної програми немає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.