Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

бескидський тунель

Середа, 3 вересня 2014, 11:47

Україна візьме кредит 55 млн євро на будівництво Бескидського тунелю

бескидський тунель

Депутати підтримали угоду, відповідно до якої ЄІБ готовий надати Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці") кредит у сумі 55 млн евро.

За відповідне рішення проголосували 255 нардепів, передає РБК-Україна.

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 0092 "Про ратифікацію гарантійної угоди (проект "Бескидський залізничний тунель" (будівництво Бескидського тунелю) між Україною та Європейським інвестиційним банком).

Відповідно до угоди, ЄІБ готовий надати Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці") кредит у сумі 55 млн евро.

В угоді зазначається, що кредит має інвестиційний характер і стосується об'єкту, який має загальнонаціональне значення.

Як повідомлялося раніше, у травні 2014 р. Європейський інвестиційний банк повідомив, що виділяє кредит у 55 млн євро для фінансування будівництва в Україні двухколійного залізничного тунелю довжиною 1,8 км.

Зазначимо, що вартість реконструкції Бескидського залізничного тунелю в Карпатах складе більш 200 млн євро.

Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки за маршрутом, на якому він розташований, перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 40% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

Будівництво розпочалося у листопаді 2013 року.

В червні будівельники пройшли 290 метрів тунелю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.