На Стрийщині провели рекультивацію шахтних установок балістичних ракет

П'ятниця, 26 вересня 2014, 15:47

24 вересня спеціальна комісія Стрийської райдержадміністрації побувала на місці, де нині повністю завершено рекультивацію колишніх шахтних пускових установок балістичних ракет стратегічного призначення, які знаходились у лісовому масиві на території Голобутівської сільської ради.

Про це повідомила прес-служба Стрийської РДА.

На цьому місці був розташований об’єкт (колишня військова частина зі складу ракетних військ стратегічного призначення колишнього союзу: адміністративна територія зі зруйнованими будівлями та 4 шахтні пускові установки в лісі).

Він перебуває у власності фонду держмайна у Львівській області, не використовувався та не охоронявся. Аналогічний об’єкт знаходиться на Стрийщині і на території Лисовицької сільської ради у лісовому масиві.

Навесні, 14 травня спеціальна комісія Стрийської райдержадміністрації проводила виїзну робочу поїздку на місце, де повним ходом проводили рекультивацію даних шахтних пускових установок у голобутівському лісі.

Комісія провела обстеження об’єктів, склала відповідний акт про те, що колишні шахтні пускові установки знаходяться у незадовільному стані, без охорони, з небезпечними відкритим технологічними отворами в кришках шахти. Відповідно було прийнято рішення провести заходи щодо рекультивації даних шахтних установок, які на сьогодні успішно завершено.

Мітки: рекультивація, стрийська рда, Стрийщина