Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 16 вересня 2022, 16:35

Львівська міськрада засекретила інформацію про рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

Грибовицьке сміттєзвалище

ЛКП "Зелене місто" відмовилося надати інформацію про вартість та перелік виконаних й запланованих робіт з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Про це йдеться у відповіді ЛКП "Зелене місто" на запит Варіантів.

ЛКП "Зелене місто" відмовилося надати техніко-економічне обґрунтування комплексної рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, розробленого французькою компанією Egis, а також кошторис й перелік усіх робіт першого та другого етапів рекультивації цього сміттєзвалища.

У ЛКП "Зелене місто" наголосили, що ця інформація є конфеценційною, а шкода від її оприлюднення переважає суспільний інтерес в її отриманні.

"Запитувана Вами інформація, відповідно до чинного законодавства України, є інформацією з обмеженим доступом, у зв’язку з чим розкриття такої інформації передбачає дотримання нами певної процедури" – йдеться у відповіді на запит.

У комунальному підприємстві наголосили, що вони віднесли інформацію про рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища до конфеценційної на підставі частини 2 ст. 6 Закону України "Про доступ до публічної інформації", яка полягає в тому, що обмеження доступу до інформації здійснюється відповідно до закону при дотриманні сукупності одночасно таких трьох вимог:

1) виключно в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи кримінальним правопорушенням, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя;

2) розголошення інформації може завдати істотної шкоди цим інтересам;

3) шкода від оприлюднення такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні.

"Відтак, беручи до уваги все вище наведене, а також відсутність наданих Вами належних обгрунтувань, що запитувана інформація необхідна в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини, запитувана інформація відноситься до конфіденційної, тобто інформації з обмеженим доступом, а отже без згоди особи, яка обмежила доступ до такої інформації. ЛКП "Зелене місто" не може надати відповідну інформацію" – йдеться у відповіді на запит.

 

Нагадаємо, у вересні 2021 року голова Львівської ОДА Максим Козицький погодив проєктну документацію із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища вартістю у 769 мільйонів гривень. Також торік на Грибовицькому полігоні в рамках технічної рекультивації розпочались роботи із дегазації.

Станом на кінець 2021 року у інформаційно-аналітичному огляді за IV квартал 2021 року "Стан довкілля у Львівській області" йшлося, що на Грибовицькому сміттєзвалищі наразі триває перший етап рекультивації − технічний, який виконали на 35-40%.

Додамо, у червні 2018 року Львівська міськрада та ЄБРР підписали кредитну угоду на 25 млн євро. У серпні 2019 року Львівська міська рада оголосила тендер на вибір підрядника з комплексної рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Участь у конкурсі взяли сім закордонних компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.