Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

http://www.osvita.org.ua

Четвер, 14 червня 2012, 17:13

Прокуратура Львівщини виявила порушення у діяльності органів Державної служби зайнятості

Посадовці Державної служби зайнятості не дотримуються вимог Законів України «Про зайнятість населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та «Про здійснення державних закупівель». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

 

На обліку в центрах зайнятості перебувало 25799 безробітних громадян, водночас у базі даних станом на перше червня поточного року містилося лише 2912 вакансій. З огляду на високий рівень безробіття у Львівській області, вжиті органами Державної служби зайнятості заходи щодо забезпечення людей робочими місцями є недостатніми.

Також, із залученням органів контролю перевірено додержання посадовцями законодавства під час закупівель товарів, робіт та послуг, а також цільове використання коштів Фонду та Держбюджету, виділених на проведення таких закупівель у 2010-2012 роках.

Зокрема, у Львівському обласному центрі зайнятості прокуратура виявила порушення вимог документації при проведенні процедур відкритих торгів із закупівлі робіт з реконструкції службових приміщень Буського районного центру зайнятості та будівництва Новояворівського міського центру зайнятості. У зв’язку з чим комітет з конкурсних торгів був зобов’язаний відмінити вказані процедури закупівель.

Під час перевірок прокуратурою Бродівського району, виявлено кримінально-каране діяння посадових осіб районного центру зайнятості при прийнятті рішень щодо нарахування та виплати допомоги по безробіттю.

З’ясовано, що службові особи Бродівського районного центру протягом 2009-2011 років при прийнятті рішень щодо нарахування та виплати допомоги по безробіттю не перевіряли достовірність даних, які є підставою для надання особі статусу безробітної та здійснення таких виплат. Внаслідок цього, 181 особа безпідставно отримала статус безробітного, а з державного бюджету незаконно виплачено понад 540 тисяч гривень відповідної допомоги. За фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки , прокуратурою Бродівського району порушено кримінальну справу за ст. 367 ч. 2 КК України. На разі слідство триває.

Загалом, за наслідками проведених перевірок у сфері захисту конституційних прав щодо зайнятості населення (безробіття) органами прокуратури Львівської області порушено 1 кримінальну справу, внесено 40 подань та принесено 3 протести. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 посадових осіб Державної служби зайнятості України та ініційовано питання про притягнення ще 37 посадових осіб.

Крім того, керівництву Львівського обласного центру зайнятості внесено подання з вимогою усунення виявлених порушень закону.

Робота на вказаному напрямку триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.