Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

небезпечні відходи

blogs.lb.ua

Середа, 5 листопада 2014, 11:28

У Львові взялися за впровадження Порядку вивозу та утилізації рідких відходів

небезпечні відходи

«Порядок вивозу та утилізації рідких відходів від абонентів, які не приєднанні до мереж водовідведення м. Львова» обговорювали під час громадських слухань у Львівській міській раді.

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

За словами Андрія Мончака, заступника начальника управління інженерного господарстваЛМР, у дев’яти мікрорайонах міста відсутня система централізованого водовідведення. Через це деякі мешканці проводять злив нечистот з асенізаційних машин у невідведених для цього місцях, що призводить до появи неприємного запаху та утворення складної санітарно-епідеміологічної ситуації.

Зі слів Андрія Мончака, саме тому для здійснення контролю за належною утилізацією рідких нечистот у некалізованих районах міста пропонується провести інвентаризацію вигрібних ям, встановити порядок обліку та контролювати утилізацію нечистот. Серед іншого, забезпечити укладання договорів між власниками будинків та перевізниками щодо вивозу рідких відходів. Окремі договори мають бути укладені між ЛМКП, «Львівводоканалом» та перевізниками на прийом рідких відходів.

Для цього, згідно з розпорядженням міського голови Андрія Садового від 22.08.2014 року №270 «Про організаційні заходи з впорядкування вивозу та утилізації господарсько-побутових стоків» у районах міста створено спеціальні комісії з обстеження стану вивозу та утилізації стоків за участю представників ЛКП та «Львівводоканал».

Документ передбачає зливання рідких відходів у міську систему водовідведення лише на станції зливу стоків або в інших місцях, визначених Львівським міським комунальним підприємством “Львівводоканал“. Власник будинковолодіння та/або підприємства повинні укластидоговіриз перевізником про проведення асенізації рідких відходів строком на один рік.Оплату за вивезення рідких відходів здійснює абонент.
Депутат ЛМР Андрій Яворський у своєму виступі вніс пропозицію у пункті 11 Порядку поняття «об’єм вигрібу» замінити на «об’єм вигрібної ями», а у пункті 12 зафіксувати наступне «покласти відповідальність за вивезення рідких відходів на перевізника».

Присутні на громадських слуханням мешканці та громадські активісти висловили побажання в окремому додатку чітко визначити тарифи, розприділити права і обов’язки всіх сторін. Крім цього, жителі вулиці Сокільницької вкотре звернулись з проханням провести центральну каналізацію на їхній вулиці.

Нагадаємо, що питання утилізації небезпечної речовини, яка була виявлена цього року поблизу села  Рясна Руська, належить до компетенції Львівської міськради (оскільки це територія Шевченківської райадміністрації) та правоохоронців. Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Олексій Балицький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.