Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ЄБРР

Вівторок, 2 грудня 2014, 17:57

ЄБРР відкрив у Львові свій офіс

ЄБРР

Сьогодні у Львові, на вулиці Дж. Дудаева, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) відкрив своє представництво.  

Участь в урочистостях з нагоди відкриття офісу ЄБРР у Львові взяли перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннет, директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер та голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, а також міський голова Львова Андрій Садовий.   

Філіп Беннет розповів, що на початках ЄБРР у Львові буде працювати з малим та середнім бізнесом. Надавати допомогу та відповідати на запитання будуть спеціалісти з досвідом.

«Співпраця з ЄБРР вигідна для нас тому, що це – додаткові гроші,це є дуже якісна технічна допомога ,якісна супервізія, це – досвід цілого світу. Коштами ЄБРР можуть користуватися як і органи місцевого самоврядування,так і приватний бізнес у Львові» – зазначив Андрій Садовий у виступі.

«Коли ми говоримо про своє бажання бути в Європейському союзі, треба розуміти, що працюючи з Європейським банком, ми вже працюємо по тих правилах Європи і, власне,пройшовши цю школи, потім легко йти далі», - додав Садовий.

Андрій Садовий  перерізав стрічку перед входом до банку та потиснув руку пану Філіпу Беннету.

Нагадаємо, представництво ЄБРР у Львові наразі займатиметься лише реалізацією Програми підтримки розвитку малого та середнього бізнесу, наданням консультаційної та грантової підтримки. Наступний крок – воно розширюватиметься, адже повинне буде стати представництвом усієї Західної України.

Проекти Банку у Львові профінансовано на понад 100 млн євро. Серед них: модернізація мережі доріг та громадського транспорту, будівництво трамваю на Сихів, модернізація системи теплопостачання, реконструкція очисних споруд та будівництво станції переробки мулу.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні, що вкладає близько 1 млрд євро в економіку держави щороку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.