Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Севостьянова наталія

kmu.gov.ua

П'ятниця, 3 квітня 2015, 19:14

У відстороненого голови Держфінінспекції Гордієнка – службова недбалість, незадеклароване майно і син-прокурор

Севостьянова наталія

Службове розслідування роботи відстороненого голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка виявило ознаки кримінальних порушень у діяльності чиновника.

Про це заявила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова на брифінгу в Києві.

Тільки за окремими фактами, зазначеними у звіті перевіряючих, Гордієнкові загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, - повідомила журналістам Севостьянова.  

Мова йде про порушення, які підпадають під частину 2 статті 367 ККУ – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Існує низка інших фактів сумнівної діяльності Гордієнка.

Окремого розслідування із залученням правоохоронних органів вимагає факт призначення сина Гордієнка на посаду прокурора Солом'янського району Києва, оскільки матеріали свідчать про можливість зловживання владою екс-голови Держфінінспекції.

Також, як зясувала перевірка, відстронений начальник фінінспекції недостовірно вказав дані у декларації за 2013 рік - не вказав у декларації майно дружини, з якою перебуває у розлученні, але продовжує проживати у одному помешканні. 

«Хоча, як державний службовець, повинен був задекларувати це майно», - наголосила заступник міністра юстиції.

Севостьянова зазначила, що йдеться про низку земельних ділянок в Київській області загальною площею близько 0,5 га, нежитлові приміщення в центрі Києва, також будинок у Київській області, корпоративні права щодо суб’єктів господарювання та декілька авто vip-класу. 

«По факту було встановлено, що Гордієнко та його дружина зареєстровані на тій самій жилій площі. Отже, правоохоронні органи мають підстави, щоб перевірити дані факти», - сказала вона.

Наталія Севостьянова наголосила, що згідно з актом проведення службового розслідування, який переданий до Міністерства юстиції, Микола Гордієнко жодного разу не з’явився на засідання зазначеної комісії, хоча його неодноразово запрошували.

Нагадаємо, очолювана Миколою Гордієнком Держфінінспекція свідомо покривала численні факти нецільового використання держкоштів на великих держпідприємствах.

Відео дивитись тут 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.