Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

роздрібна торгівля

loda.gov.ua

Середа, 29 квітня 2015, 10:29

На Львівщині економлять на харчуванні

роздрібна торгівля

У першому кварталі цього року товарообіг у роздрібній торгівлі зменшився майже на 11%.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Товарообіг у роздрібній торгівлі протягом січня-березня у Львівській області становив 11,722 млрд. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року це менше на 10,7% (по Україні спад становив 23,9%).

У структурі обігу роздрібної торгівлі 49,1% становив товарообіг роздрібної торгівлі підприємств, 21,3% – обіг роздрібної торгівлі фізичних осіб-підприємців, що мають мережу поза ринками, 29,6% – обіг від продажу товарів на ринках.

Зменшення обсягу товарообігу сталося через зниження реалізації таких продовольчих товарів: м’яса та птиці, готових м’ясних продуктів і консервів, кондитерських виробів (включно з морозивом), свіжих плодів, ягід, пива та безалкогольних напоїв, тютюнових виробів.

Серед непродовольчих товарів в області менше реалізовано товарів парфумерно-косметичних, аудіо- та відео обладнання, автомобілів та автотоварів, а також бензину моторного та дизельного пального.

Нагадаємо, у березні на Львівщині ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли зросли на 17,2%, порівняно з лютим цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.