Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

заява Гостіщева

Четвер, 21 травня 2015, 11:03

Протеже Парасюка Гостіщев проміняв 12 тис. грн зарплати на 5 тис. грн.

заява Гостіщева

Олександр Гостіщев звільнився з батальйону "Дніпро-1" через низьку зарплату, проте боровся за посаду керівника Жовківському райвідділу міліції за ще нижчу.

Про це повідомляє Ратуша.

Минулого тижня Жовківському райвідділу внутрішніх справ було, без всяких правових підстав, представлено нового керівника цієї структури Олександра Гостіщева, колишнього лейтенанта батальйону "Дніпро-1" та протеже народного депутата Володимира Парасюка.

Гостіщев за власним бажанням був звільнений з батальйону "Дніпро-1" 5 листопада 2014 р. Як він написав у заяві, "у зв'язку з незадовільним графіком роботи і низьким грошовим забезпеченням".

Зазначимо, зарплата бійця батальйону "Дніпро-1" становила 4,5 тисячі гривень, офіцера – 5,5 тисячі гривень плюс 1 тис. грн добових, коли ти перебуваєш у зоні АТО. Загалом, десь 10-12 тисяч гривень місячного заробітку. А заробітна плата лейтенанта, начальника Жовківського райвідділу з усіма доплатами – лише 5 тис. 500 грн.

Також призначенням міністр внутрішніх справ Аваков знехтував всіма застереженнями юристів і керівника УМВС у Львівській області полковника Дмитра Загарії.

Олександр Гостіщев не має повної вищої юридичної освіти. А це одна з головних вимог Міністерства внутрішніх справ України, прописаних в оголошенні на заміщення вакантних керівних посад начальників 27 серпня 2014 року в Донецькій області.

Щодо досвіду роботи, то одна з вимог такого призначення: "Досвід роботи на керівних посадах у правоохоронних органах не менше чотирьох років". У ставленика Парасюка є лише 7 місяців перебування в патрульному батальйоні "Дніпро-1", а з роботою керівника міліцейського підрозділу він не знайомий.

Ще в серпні 2014 року і Парасюк, і Гостіщев були командирами 1 взводу і 4 взводу батальйону "Дніпро-1". Вже після "Іловайського котла" обидва стали командирами, відповідно, 1 і 4 роти. Все дуже просто: у вересні батальйон перейменували в полк, і взводи стали ротами.

Нагадаємо, 14 травня, у день представлення Гостіщева на новій посаді, депутати Жовківської райради відмовились ухвалювати будь-яке рішення щодо його призначення на посаду начальника РВ МВСУ у Жовківському районі.

Цього ж дня будівлю Жовківської облради оточили прихильника Парасюка та Гостіщева та влаштували мітинг.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.