Олег Мусій: Шахтарська галузь очікує від уряду затвердження Державної програми розвитку

Субота, 13 червня 2015, 19:14

Нардеп, член фракції Блокy Петра Порошенка, голова Міжфракційного депутатського об’єднання «Захистимо вугільну галузь» Олег Мусій 11 червня долучився до організації перемовин щодо виплати заборгованості шахтарям. 

Про це повідомила прес-служба ЛОО "Солідарність".

«Відбулося дві важливі зустрічі з основними гравцями вугільного ринку України (в Міністерстві і ДТЕКу) задля швидкого вирішення питання фінансових розрахунків. Було досягнуто домовленості, що за все відвантажене з шахт ДП «Львіввугілля» паливо буде розраховуватися ДП «Вугілля України» не залежно від його продажу. Думаю, що це великий позитив. Міністр підкреслив, що люди, які видобули вугілля і його відвантажили, не залежно від наявності чи відсутності будь-яких угод, мають вчасно отримати зарплату і забезпечити це – обов’язок міністерства. Щодо заборгованості перед шахтарями, Міністр пообіцяв виплатити 25 мільйонів гривень 12 червня, а заборгованість за квітень (ще 25 мільйонів) має бути погашена до кінця наступного тижня», - розповів Олег Мусій.

 «Крім того на розгляд Уряду Міністр виносить два дуже важливих документи. Один з них – проект постанови КМУ про реструктуризацію на енергоринку (про взаємозаліки між різними структурами), що дозволить вчасно виплатити людям зарплату за наступні два місяці. Другий ще важливіший – Державна програма розвитку вугільної галузі на найближчі 5 років. Нею передбачено в тому числі виділення в цьому році з бюджету більше 2 мільярдів гривень на галузь  (1 мільярд на погашення заборгованості по зарплаті і компенсації різниці в ціні, 1 мільярд – на модернізацію підприємств). Дуже сподіваюсь, що Уряд невідкладно затвердить ці вкрай важливі документи. Якщо вони не будуть прийняті – шахтарів у стимулюванні Кабміну підсилюють народні депутати. Для реалізації цієї Програми народні депутати, в тому числі і я, підготували законопроект про виділення коштів на цей напрямок і якщо Уряд Програму підтримає, ми відразу подамо законопроект на розгляд Парламенту і він має шанс бути ухваленим ще на цій сесії», - сказав народний депутат. 

Олег Мусій взяв на себе організацію створення тристоронньої групи щодо врегулювання проблем у теплогенерації і у вугільному секторі. 

Нагадаємо, 11 червня шахтарі з шахт західного регіону та представники профспілок ДП «Львіввугілля» приїхали до київського офісу енергетичної компанії ДТЕК та Міністерства енергетики та вугільної промисловості, щоб вимагати погашення боргів за видобуте вугілля.

Мітки: відео, вугільна промисловість, Львіввугілля, новини, солідарність