Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пенсійне посвідчення

legalclinic.com.ua

П'ятниця, 19 червня 2015, 13:36

Пенсіонерам субсидії нараховуватимуться автоматично

пенсійне посвідчення

Верховна Рада надала прова автоматично нарахувувати субсидії на житлово-комунальні послуги пенсіонерам та інвалідам.

Сьогодні, 19 червня, на сесії Верховна Рада прийняла законопроект №2676 про нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам.

За відповідне рішення проголосували 229 народних депутатів.

Законопроектом пропонується доповнити частину третю статті 5 закону України "Про житлово-комунальні послуги" новим абзацом щодо розрахунку, призначення та надання житлових субсидій.

"Субсидії призначаються та надаються за спрощеною процедурою непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам, які зареєстровані у житловому приміщенні і склад сім'ї яких складається лише з таких осіб - без звернення громадянина на підставі відомостей від Пенсійного фонду України та інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в порядку обміну інформацією", - йдеться у повідомленні.

Законом також встановлено, що такі субсидії надаватимуться за спрощеною процедурою та за зверненням громадянина на підставі окремих документів іншим категоріям пенсіонерів та інвалідів.

Нагадаємо, субсидії на житлово-комунальні послуги за новою системою отримують 500 тисяч українських сімей.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.