Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

телебачення

gordonua.com

П'ятниця, 26 червня 2015, 11:27

Новий канал та 1+1 продовжують транслювати російські фільми

телебачення

Нацрада з питань телерадіомовлення направила до Держагентства з питань кіно інформацію про порушення закону про російський контент у 5 українських телеканалів.

Про це повідмляє Українська правда.

За словами члена регулятора Владислав Севрюкова, «Новий канал» демонструє 3 російські серіали «СашаТаня», «Останній із Магікян» і «Вісімдесяті» без відповідних вказівок про рік випуску.

«Держкіно має визначити рік випуску», - зазначив Владислав Севрюков.

Подібні порушення виявлено у телеканалів ТЕТ (серіали «Кухня», «Світлофор», «Ангел або демон»), «1+1» (серіали «Скліфософський», «Віолетта з Атамановки», «Каблучка з бірюзою») і телеканал «Україна" (серіал «Замок на піску»).

Також моніторинг виявив ознаки порушення у телеканалу «Інтер», який демонструє серіал «Поверни мою любов», у титрах якого зазначено, що його було випущено в Росії в 2014 році, що є порушенням українського законодавства.

Закон про захист інформаційного телерадіопростору України передбачає заборону для розповсюдження в Україні всіх фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора після 1 січня 2014 року.

Нагадаємо, нещодавно національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки 10 українським телеканалам.

Також в Україні заборонили російське кіно. Державне агентство України з питань кіно оприлюднило список заборонених в Україні російських фільмів та серіалів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.