Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сквер на площі св.Юра

Четвер, 2 липня 2015, 13:55

На будівництво пам’ятника Шептицькому у Львові зібрано 20% коштів від всієї суми, – Васюник

Сквер на площі св.Юра

У Львові розпочалася реконструкція площі Св. Юра для спорудження пам’ятника Шептицькому – зібрано 20% коштів.

Про це Варіантам повідомив народний депутат України Ігор Васюник.

"Молодь зібрала близько 11 тисяч гривень, паралельно збирає Церква і Громадська рада. Зібрано приблизно 20% коштів від всієї суми, але процес не зупиняється", – розповів Ігор Васюник.

За його словами, робота над будівництвом пам’ятника розпочалася, кінцева мета – закінчити реконструкцію до 29 липня. А восени планується висадити нові дерева.

Щодо скандалу навколо будівництва пам'ятника, то, за словами нардепа, це є звичайною маніпуляцією.
  
"Мені насправді соромно, що цей скандал стався у Львові. Це все маніпуляція, аби не допустити об'єднання великої площі та Собору Юра в один комплекс", – зазначив Васюник.

Нагадаємо, на УГКЦ і Львівську міську раду подали до суду щодо припинення будівництва пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у Львові. Позовниками виступили міжнародна благодійна організація "Екологія-Право-Людина", Віра Балаж, Вікторія Садова та Національний університет "Львівська політехніка".

Також нещодавно під львівською Ратушею відбулися сутички парафіян УГКЦ та громадських активістів, які не згідні з рішенням реконструкції площі Св. Юра.

Зазаначимо, 17 червня, на виконкомі Львівської міськради було вирішено, що ЛКП «Львівавтодор» обиратиме підрядника для реконструкції пл. Святого Юра за результатами проведення переговорної процедури закупівлі. А 28 травня на містобудівній раді погодили нову транспортну концепцію проекту реконструкції пл. св. Юра та розташування пам’ятника митрополиту Шептицькому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.