Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Греція

bbc.com

Понеділок, 6 липня 2015, 09:42

Греки проти надання фінансової допомоги

Греція

Згідно з референдумом, 61,3% греків проголосували проти пропозицій міжнародних кредиторів щодо надання фінансової допомоги країні.

Про це повідомляє ВВС Україна.

За результатами підрахунку 100% бюлетенів, на референдумі у Греції 61,3% громадян проголосували проти допомоги кредиторів. За те, щоб підтримати умови кредиторів, проголосували 38,7% греків.

Явка виборців склала 62,5%.

Правляча партія "Сіріза" перед референдумом закликала проголосувати "проти", називаючи умови кредиторів принизливими. Водночас її опоненти застерігали, що такий вибір може призвести до виходу Греції із єврозони.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас назвав результат референдуму перемогою демократії, але попередив, що країна має самостійно вийти з кризи.

За його словами, греки не голосували за вихід з єврозони.

"Завтра Греція повернеться за стіл переговорів, наш головний пріоритет - відновити фінансову стабільність в країні", - повідомив Алексіс Ціпрас.

Натомість голова Єврогрупи Йерун Дейсселблум назвав результати референдуму "сумними" для майбутнього Греції. А міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель заявив, що грецький уряд вибрав не той шлях для розвитку країни.

Наразі саміт лідерів країн єврозони запланований 8 липня. Сьогодні у Парижі результати грецького референдуму також мають обговорити канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд.

Нагадаємо, 5 липня у Греції пройшов референдум щодо іноземної фінансової допомоги для країни. Греція повинна була виплатити усю заборгованість МВФ у червні. Раніше наголошувалося, що якщо країна не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.