Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрутки

atp1.lviv.ua

Понеділок, 6 липня 2015, 10:49

Львівські водії готують звернення до Синютки проти мобілізації

маршрутки

Львівські перевізники планують звернутися до влади з приводу масової мобілізації водіїв у зону АТО.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

Через чергову хвилю мобілізації із АТП забирають професійних водіїв. Як повідомили у Асоціації перевізників Львівщини, на деяких АТП уже просять до війська п’яту частину шоферів – комісаріати пояснюють, що потрібні водії БТРів.

Відтак львівські водії вирішили звернутися до голови Львівсткої ОДА Олега Синютки, щоб якось врегулювати ситуацієї з мобілізацією.

«Якщо водіїв заберуть в Збройні сили, то невелика криза через брак професійних кадрів неминуча, може постраждати і безпека пасажирів (адже шофери, що прийдуть на заміну, будуть менш досвідченими). Автоперевізники області збираються звернутися до голови Львівської ОДА, військового комісара регіону із проханням роз’яснити ситуацію», - повідомляють у прес-службі Асоціації перевізників Львівщини.

Також, як роз’яснили у прес-службі асоціації, на випадок надзвичайних ситуацій АТП мають мобілізаційні завдання, які просто не зможуть виконати, втративши водіїв.

Окрім цього перевізники скаржаться, що із держбюджету їм недодали 4,5 млн. грн відшкодування за перевезення пільговиків.

«Зокрема станом на 1 липня держава надіслала 23,7 млн грн на АТП – недодали 4,5 млн. Якщо поділити на пільговиків (600 тис. на область) усю суму, то виходить 4 грн на рік на перевезення», - стверджують перевізники.

З цього питання перевізники Львівщини також збираються писати звернення до прем’єр-міністра України, голови Львівської ОДА, Мінінфраструктури з проханням роз’яснити ситуацію.

Нагадаємо, 18 червня, стартувала завершальна 6 хвиля часткової мобілізації, яка триватиме 60 днів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.