Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Греція

bbc.com

Середа, 8 липня 2015, 09:52

Кредитори дали Греції можливість подати нові пропозиції

Греція

До кінця тижня Греція повинна подати міжнародним кредиторам нові пропозиції, щоб попередити дефолт та вихід країни з єврозони.

Про це повідомляє Euronews.com.

Відтак, до кінця робочого тижня прем‘єр-міністр Греції Алексіс Ципрас має подати міжнародним кредиторам нові пропозиції, аби зрештою досягти угоди. Для цього у неділю скликають терміновий саміт, де будуть представлені не лише країни єврозони, а усі 28 членів Євросоюзу.

"Грецька сторона, маючи у своєму арсеналі конкретний вердикт свого народу, буде і далі намагатися досягти реальної угоди, що поклала б край дискусіям на тему можливого виходу Греції з єврозони", – наголосив Алексіс Ципрас.

Реформи, яких вимагають міжнародні партнери, суперечать референдуму греків, які, за закликом самого Ципраса, проголосували за те, аби відкинути вимоги позичальників.

У свою чергу канцлер Німеччини Ангела Меркель дала чітко зрозуміти, чого чекають від Греції – детальних пропозицій щодо реформ та заявки на отримання позики. Йдеться про багаторічну програму.

"Порядок дій абсолютно зрозумілий. Спочатку мають бути довготермінові пропозиції, а потім – готовність говорити про короткотермінові механізми, що будуть продовжувати логіку попередніх дій", – зазначила Меркель.

Нагадаємо, 5 липня у Греції пройшов референдум щодо іноземної фінансової допомоги для країни. Греція повинна була виплатити усю заборгованість МВФ у червні. Раніше наголошувалося, що якщо країна не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.