Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гірняк

Вівторок, 14 липня 2015, 18:39

КЕЧівські будинки у Львові у вересні можуть стати комунальними, - Гірняк

гірняк

Відомчі будинки військових у вересні у Львові можуть перейти у комунальну власність міста.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив співкоординатор групи «Громадянська позиція» у Львівській міськраді Володимир Гірняк.

Депутат озвучив проект ухвали про «Прийняття в комунальну власність Львова майна військових містечок» і сподівається, що вже на наступному засіданні міські обранці проголосують за цю ухвалу.

«Ще у 2005 році Львівська міськрада прийняла рішення, що всі КЕЧівські будинки повинні бути передані у комунальну власність. Пройшло десять років. 103 будинки, де проживають понад 22 тисячі львів’ян, досі перебувають під військовими. Мешканці цих будинків сплачують більше коштів за комунальні послуги, за електроенергію, вони не можуть створити ОСББ і живуть у найгірших умовах, що є в місті. Це питання потрібно терміново вирішувати, бо 22 тисячі людей не повинні ставати заручниками в перемовинах між Міноборони і керівництвом міста», - розповів Володимир Гірняк.

За його словами, попри те, що військові ще не передали місту своє майно, затягувати процес передачі уже нікуди.

«Змінилися декілька президентів і міністрів оборони, у місті вже другий міський голова. Думаю, наша каденція повинна хоч щось добре зробити для цих львів»ян, прийнявши ці будинки у комунальну власність. І тоді мешканці, у перспективі, утворять ОСББ, не переплачуватимуть за комунальні послуги, за електроенергію і будуть отримувати кошти на благоустрій їхніх територій та будинків», - зазначив Володимир Гірняк.

Відтак, 22 тисячі львів’ян, що складає близько 3% від усіх мешканців Львова, зможуть отримувати належні послуги з утримання їхніх будинків.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.