Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

unian.ua

Вівторок, 21 липня 2015, 14:19

Нацбанк визнав банк "Капітал" неплатоспроможним

Нацбанк

20 липня ПАТ "АКБ "Капітал" віднесено Національним банком України до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Ще у січні 2015 року ПАТ "АКБ "Капітал" через незадовільну якість активів та ризик ліквідності через зменшення високоліквідних активів було віднесено до категорії проблемних.

Упродовж наступних 180 днів, тобто до 20 липня 2015 року банк був зобов?язаний привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства, проте стабілізувати роботу банку не вдалося.

"Причиною цього стало те, що переважна більшість активів банку та частина операційних потужностей залишилась на тимчасово окупованій території, у зв’язку з чим не можна забезпечити ні надходження грошового потоку для задоволення потреб вкладників та кредиторів, ні відповідний рівень управління ризиками", - повідомили у прес-службі Нацбанку.

Відтак, правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ "АКБ "Капітал" до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Омега-банк"ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт". Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.