Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Греція

ipress.ua

Четвер, 23 липня 2015, 10:41

Греція очікує на кредит у 85 млрд євро

Греція

Грецький парламент прийняв закон, необхідний для того, щоб укласти угоду про чергову кредитну програму на понад 85 млрд євро.

Про це повідомляє Euronews.com.

Закон передбачає, зокрема, зміни у цивільному процесуальному кодексі для прискорення судових процесів і заходи з оздоровлення фінансових інститутів.

"Що стосується мене, я не планую добровільно залишити цей форт. Ми не будемо боягузами, ми ані кидатимемо щити, ані відстоюватимемо втрачених битв. Втрачені битви – це битви, за які ми ніколи не боролися", - повідомив прем‘єр-міністр Греції Алексіс Ципрас.

З трьохсот депутатів за закон проголосували 230, проти – 63, 5 – утрималися. Усі, хто утрималися, і половина з тих, хто був проти, – члени урядової коаліції. У той час як опозиція підтримала закон.

“Ми підтримуємо нашу батьківщину, і тому ми голосували "за", щоб забезпечити місце країни в євро, ми сказали "так", щоб відновити довіру до уряду", – заявив один з лідерів опозиції Евангелос Меймаракіс.

Нагадаємо, 5 липня у Греції пройшов референдум щодо іноземної фінансової допомоги для країни. Греція повинна була виплатити усю заборгованість МВФ у червні. Раніше наголошувалося, що якщо країна не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

Кредитори вирішили надати Греції фінансову допомогу при умові прийняття відповідних законів, зокрема підняття ПДВ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.