Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

dt.ua

П'ятниця, 24 липня 2015, 12:03

У Середземному морі загинуло понад 40 біженців з Африки

біженці

22 липня загинули десятки мігрантів з Африки, які наиагалися дістатися до Європи Середземним морем.

Про це повідомляє Euronews.com.

Через аварію човна у Середземному морі потонуло щонайменше 40 мігрантів з Африки, серед яких були і діти. Авірія трапилася неподалік від узбережжя Лівії, звідки нелегальні біженці вирушили в напрямку Італії. За даними італійських ЗМІ, вони подорожували трьома надувними човнами, на кожному з яких було більше сотні людей.

Німецький військовий корабель Holstein врятував283 людини, серед яких було кілька десятків жінок та дітей. Їх доставили до італійського порту на Сицилії.

Більшість іммігрантів — вихідці з Сомалі, Еритреї, Беніну та Малі. За даними італійської влади, лише 22 липня у рамках всіх операцій у Середземному морі вдалося врятувати більше 2 тисяч людей.

Біженці тікають від збройних конфліктів у власних країнах. З цього користаються нелегальні перевізники, які вимагають у людей гроші в обмін на переправлення до Європи.

Нагадаємо, найбільше від напливу нелегалів потерпають Італія та Греція. Також ЄС заявив, що готовий запровадити квоти, щоб розподілити 60 тисяч біженців упродовж 2 років між всіма країнами-членами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.