Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

комуністична партія

Четвер, 30 липня 2015, 11:18

Мін’юст просить ЦВК не реєструвати комуністів на виборах

комуністична партія

Міністерство юстиції повідомило Центральну виборчу комісію про недопущення комуністичних партій до участі у місцевих виборах.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

«Враховуючи положення частини 5 статті третьої Закону про засудження комуністичного та націонал-соцалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої пропаганди та символіки, просимо вжити вичерпних заходів щодо недопущення участі у місцевих виборах у якості суб’єктів виборчого процесу вказаних політичних партій та їх обласних, міських районних організацій або інших структурних утворень», - йдеться у листі Мін'юсту до ЦВК.

Також міністерство присить ЦВК проінформувати про цю заборону територіальні виборчі комісії, щоб вони помилково не зареєстрували комуністів на місцевих виборах.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство юстиції заборонило комуністичним партіям брати участь у місцевих та загальнодержавних виборах. А ще у квітні Верховна Рада заборонила використання комуністичної символіки.

Наразі в Україні є 3 комуністичні партії: Комуністична партія України, Комуністична партія України оновлена і Комуністична  партія України робітників і селян.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.