Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

великогабаритний автотранспорт

П'ятниця, 31 липня 2015, 16:20

На Львівщині є три мобільні вагові комплекси і жодного стаціонарного

великогабаритний автотранспорт

У Львівській області нараховується 3 мобільні комплекси вагового та габаритного контролю та 35 основних стоянок для відстою.

Сьогодні, 31 липня, на прес-конференції щодо здійснення контролю за перевезеннями великовагового автотранспорту на дорогах області, начальник управління Укртрансінспекції у Львівській області Сергій Небесний повідомив, що на Львівщині області існує три мобільних комплекси вагового та габаритного контролю, що знаходяться на балансі САД та жодного стаціонарного комплексу.

"З початку липня працівниками ДАІ було складено 30 адміністративних протоколів за порушення правил дорожнього руху, проведено бесіди з водіями і видано більше 700 інформаційних листівок, в яких зазначається, що єпідвищення температурного режиму і необхідно транспортні засоби залишати у місцях відстою. На всіх в'їздах до області встановлені забороняючі знаки, в яких зазначено, що рух транспортних засобів загальною масою понад 24 тони під час температурного режиму більше 28 градусів заборонено, тому якщо факт порушення встановлено, на водія складається адміністративний штраф", – розповів начальник управління Державтоінспекції ГУ МВС України у Львівській області Олександр Хутняк.

За словами Олександра Хутняка, транспортний засіб, який перевозить продукти швидкого псування, може продовжувати рух під час температурного режиму.

Також служба ДАІ видала вимогу до служби автомобільних доріг про встановлення 17 додаткових знаків, які будуть обмежувати рух транспорту у зонах температурного режиму.

"Область несе серйозне навантаження великогабартиного автотранспорту, оскільки э транзитною і весь масив вантажу, який йде у напрямку до західного кордону все одно проходить через Львівську область. Якщо недооцініти контроль за експлуатацією доріг, можемо в найближчий час отримати знищення дороги. Сьогодні в області є 35 основних і 16 додаткових зупинок для великого вантажного транспорту", – зазначив директор департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Андрій Щеп’як.

Олександр Хутняк зауважив, що після останньої сесії Львівської обласної ради температурний режим знижено до 25 градусів, у зв'язку з чим дорожні знаки будуть змінені.

Нагадаємо, у липні Львівська облрада на 5 років обмежила темперетурний режим проїзду великогабаритного транспорту вдень дорогами області від 25 градусів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.