Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

урна для голосування

П'ятниця, 7 серпня 2015, 12:34

В Україні із 220 тис депутатів залишиться 154 тис

урна для голосування

В Україні планують на 30% скоротити увесь депутатський корпус та запровадити 2 тур на виборах міських голів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як зазначив перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, у зв'язку з новим законом про місцеві вибори депутатський корпус буде скорочений на 30%.

"Після введення цього закону буде значно скорочено кількість місцевих рад всіх рівнів. Зараз 220-тисячна армія депутатів усіх рівнів буде скорочено приблизно на третину. Хочу навести приклад, якщо сьогодні Київська обласна рада налічує 148 депутатів, то після прийняття цього закону Київська обласна рада налічуватиме лише 84 депутати", – заявив Віталій Ковальчук.

Також він повідомив, що на місцевих виборах можуть ввести другий тур, якщо жоден з кандидатів не набере більше 50% голосів. А кандидати, які наберуть не більше 10-15% голосів, більше не зможуть взяти участь у виборах мера міста.

"Якщо буде необхідність і ми отримаємо відповідні пропозиції, я не виключаю, що ця мажоритарна система абсолютної більшості під час виборів міських голів буде впроваджена в усіх містах України. Згідно з новою редакцією закону про місцеві вибори, в два тури будуть проходити вибори мерів міст з кількістю виборців понад 90 тис.", – наголосив Ковальчук.

Нагадаємо, 6 серпня Президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.