Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ГР "Святий Юр"

Четвер, 27 серпня 2015, 17:00

"Святий Юр" вимагає від Садового не саботувати реконструкцію площі Св. Юра

ГР "Святий Юр"

Громадська рада "Святий Юр" звернулася до Андрія Садового з проханням не затягувати реконструкцію площі Святого Юра.

Сьогодні на прес-конференції представники громадської ради "Святий Юр" зачитали звернення до міського голови Львова Андрія Садового щодо завершення реконструкції площі Святого Юра.

"Святий Юр" сподівалося, що урочисте відкриття пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому стане кінцем штучного протистояння, однак повне припинення роботи на площі після урочистостей виглядає як саботаж", – йдеться у зверненні.

"Святий Юр" наголошує, що міські служби затягують завершення реконструкції площі, відтак, громадська рада закликає Садового припинити гальмувати ремонтні роботи та створювати дестабілізаційну ситуацію у місті.

Також у зверненні йдеться про те, що через спеку та бездіяльність міських служб можуть постраждати зелені насадження на площі Св. Юра.

Нагадаємо, будівництво пам'ятника митрополиту підтримали 53 депутати міськради у вересні минулого року та обрали місце – сквер на площі Св. Юра. Проти будівництва пам'ятника на площі Юра виступили громадські активісти, які у червні під львівською Ратушею провели мітинг, який переріс у сутичку між парафіянами УГКЦ та активістами. А початку липня вони подали до суду на УГКЦ і Львівську міську раду щодо припинення будівництва пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у Львові.

Зазначимо, що на прес-конференції з нагоди святкування 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук) зазначив, що протести проти спорудження пам'ятника митрополиту Шептицькому були спланованими.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.