Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

алкогольні вироби

espreso.tv

Вівторок, 1 вересня 2015, 09:31

З 1 вересня ціни на алкогольні напої зростуть

алкогольні вироби

В Україні 1 вересня почнуть діяти нові ціни на алкогольну продукцію, пляшка горілки буде коштувати не менше 55 грн.

Про це повідомляє УНІАН.

Розпочався другий етап подорожчання мінімальних оптово-роздрібних цін на лікеро-горілчані вироби. Цього разу, за словами виробників, ціни піднімуться через те, що вони не відповідають витратам на виробництво та торгівлю алкоголем.

Прийняті зміни стосуватимуться також коньяку, віскі, ігристого і звичайного вина. Отже, мінімальна оптова ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби за літр 100% спирту зросте майже до 160 грн, мінімальна роздрібна ціна – майже до 250 грн.

Нагадаємо, перше підвищення цін на алкогольні вироби стартувало 11 липня. Тоді рішення про підняття вартості прийняли, враховуючи інфляцію та падіння гривні.

Також з 1 липня розпочали діяти нові акцизи на алкоголь і сигарети. Окрім цього, з 1 липня до алкогольних напоїв належать продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 % (а не 1,2%, як раніше) об'ємних одиниць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.