Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

населений пункт

bukpravda.cv.ua

Вівторок, 1 вересня 2015, 14:07

У Львівській ОДА затвердили ще дві територіальні громади

населений пункт

У Самбірському та Жидачівському районах мешканці навколишніх сіл об'єдналися у Бабинську та Новострілищанську територіальні громади.

Про це йдеться у розпорядженнях голови Львівської ОДА Олега Синютки № 470/0/5-15 та № 469/0/5-15 від 28 серпня 2015 року.

«Затвердити висновок на відповідність Конституції та законам України проекту рішення щодо добровільного об'єднання територіальних громад сіл Баківці, Репехів, Трибоківці, Квітневе, Закривець Баковецької сільської ради, сіл Кнісело, Орішківці, Бертишів Кніселівської сільської ради, селища Нові Стрілища, сіл Старі Стрілища, Лінія Новострілищанської селищної ради у Новострілищанську територіальну громаду з центром у селищі Нові Стрілища», – йдеться у розпорядженні.

Також на відповідність вимогам Конституції було перевірено й Бабинську територіальнуі громаду.

«Затвердити висновок на відповідність Конституції та законам України проекту рішення щодо добровільного об'єднання територіальних громад сіл Бабина, Пиняни, Береги Бабинської сільської ради, сіл Містковичі, Ковиничі, Зарайське, Климівщина Містковицької сільської ради, сіл Корничі, Бірчиці, Нові Бірчиці Корницької сільської ради у Бабинську територіальну громаду з центром у селі Бабина», – йдеться у розпорядженні.

Нагадаємо, до виборів 2015 року намір об’єднатися у територіальні громади на Львівщині висловили 30 громад. Це громади Бродівського, Самбірського, Городоцького, Жидачівського, Микалаївського, Пустомитівсткого, Радехівського, Старосамбірського, Яворівського, Турківського, Дрогобицького, Сокальського, Жовківського та Стрийського районів.

Також раніше у Львівській ОДА створили робочу групу щодо перевірки рішень територіальних громад про об’єднання на відповідність законам України.

Наразі на Львівщині погодили об’єднання, включаючи Бабинську та Новострілищанську громади, уже 16 із 160 територіальних громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.