Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

zn.ua

П'ятниця, 11 вересня 2015, 11:29

Нацбанк ліквідував "Східно-промисловий комерційний банк"

Нацбанк

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк 9 вересня прийняв рішення відкликати ліцензію та ліквідувати ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк". 

Зазначимо, що у зв’язку із проведенням АТО банк з 18 липня 2014 року призупинив свою діяльність. Відтак Нацбанк з 21 липня 2014 року заблокував початкові платежі через систему електронних платежів, а з 11 листопада 2014 року – тимчасово виключив "Східно-промисловий комерційний банк" з довідника учасника системи електронних платежів.

"Згідно із Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів" № 629-VIII від 16 липня 2015 року, Національний банк має забезпечити прийняття рішення про "відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банків, зареєстрованих на території проведення антитерористичної операції, що не провадять свою діяльність та припинили участь у системі електронних платежів Національного банку України", – йдеться у повідомленні Нацбанку.

Банк не був перереєстрований поза зоною АТО та не поновив участь у системі електронних платежів, відтак було прийняте рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк". Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.